Home » Over ons » Over Peter

Peter Sluijs start in de lespraktijk vanaf september 2019. Lessen bij Peter zijn op de woensdagmiddag.

Inschrijven voor pianoles bij Peter kan hier: www.pianolesrhenen.nl/inschrijven  De tarieven vind je ook hier op deze website, als ook de lesvoorwaarden.

Op mijn dertiende ben ik begonnen met pianospelen, nadat ik op een dag pianomuziek van Mozart gehoord had. Hier was ik zo van onder de indruk dat ik dat ook wilde kunnen! Na vier jaar pianoles mocht ik de overstap maken naar de Academie Muzikaal Talent, waar ik mijn pianolessen kreeg van Henk Ekkel en waar ik ook les in theorie en solfège volgde. Inmiddels was het pianospelen voor mij zo belangrijk dat ik professioneel pianist wilde worden.

In 2013 ben ik toegelaten tot het Utrechts Conservatorium waar ik zes jaar lang gestudeerd heb bij pianist en componist Henry Kelder. In 2017 heb ik mijn Bachelor diploma behaald en in 2019 sloot ik het Master gedeelte van de studie af. Inmiddels heb ik behoorlijk wat concertervaring opgedaan en met veel verschillende musici samen kunnen werken.

Naast het spelen ben ik tijdens mijn studie ook begonnen met het geven van pianolessen. Sinds september 2016 ben ik werkzaam in de ConAnima MusicAcademy in Gouda, en sinds september 2019 in pianolespraktijk Lisette van de Loo te Rhenen.

Tijdens het lesgeven vind ik het van belang om gestructureerd aan de slag te gaan en iedere les weer nuttige tips te geven. Die gaan zowel over het maken van muziek als over het toepassen van de juiste techniek, zodat er zo mooi mogelijk piano gespeeld kan worden. Dat vergroot het plezier dat muziekmaken met zich meebrengt!