Home » Over ons » Over Lisette

Sinds 2000 is mijn lespraktijk gevestigd in Rhenen. Ik begon met 12 leerlingen. Inmiddels telt de lespraktijk ruim 100 pianisten, uit Rhenen en uit de wijde regio. Zowel volwassenen als kinderen leren hier pianospelen. Sinds januari 2018 is de praktijk uitgebreid met Felix Justin, en in september 2019 met Peter Sluijs. Zie voor meer info op deze site.

Bio

Ik ben in 1969  geboren als Lisette Westland in Friesland. Getogen in Twente (Hellendoorn en Almelo) en opgegroeid en -bloeid in Utrecht, waar ik aan het conservatorium gestudeerd heb. Daar studeerde ik af, trouwde met Maurits en we vertrokken naar Almelo. Via Steenwijk kwamen we uiteindelijk in Rhenen terecht. Inmiddels telt ons gezin vier kinderen: Merel, Tom, Jasper en Roos.

Ik deed al jong mee aan pianoconcoursen, heb diverse prijzen gewonnen. Veel werkte ik samen met solisten, en ik speelde veel solo. Al die tijd gaf ik pianoles. Echter sinds 2000 nam de lespraktijk grote en serieuze vormen aan en zocht ik allerlei samenwerkingsverbanden. Ook startte ik diverse projecten en ontwikkelde voorstellingen en cursussen, altijd in samenwerking met anderen. (andere lespraktijken, en muziekscholen). Ik toerde met een kinderprogramma door Nederland, samen met verteller Dieuwertje blok. 

 De cursus kleuterpiano is inmiddels ondergebracht bij muziekschool De Muzen in Veenendaal, waaraan ik ook verbonden ben als pianodocent. 

Ik organiseer regelmatig grote culturele activiteiten, o.a. samen met een team van vrijwilligers (volwassen leerlingen),  waaraan andere partijen (collega-lespraktijken, harmonie vereniging, cultuurplatform, concertorganisatie) ook deelnemen. 

Lier en Loo

Met Cunéra van Lier (saxofoon) vorm ik een duo dat te boeken is voor muzikale ondersteuning en intermezzi bij uitvaarten, maar ook voor het opluisteren van een huwelijksceremonie. Een feestelijke opening of jubileum van een bedrijf? Kan ook. Meer info: Www.saxpiano.nl

Koordirigent

Inmiddels werk ik ook als koordirigent. Ik heb de befaamde Kurt Thomas cursus (koordirectie) aan de HKU gevolgd, deed in het seizoen 2019/2020 een aantal modules van de MDO (Meerjarige Dirigenten Opleiding) en in 2020/2021 doe ik de post HBO opleiding 'koordirectie voor vakmusici' aan het conservatorium te Utrecht. Daarnaast heb ik zangles. In Rhenen ben ik sinds september 2019 de cantor/dirigent van de Ontmoetingskerk. En sinds oktober 2020 dirigeer ik een practicumkoor in Rhenen, bestaande uit gevorderde amateurzangers. Wanneer de corona maatregelen het weer toelaten, gaan we weer zingen!

 

zie hier mijn profiel op Linked In: https://nl.linkedin.com/in/lisettevandeloo

 

En mijn hobby's? Motorrijden,  lange afstand wandelen (ik ben bezig met het Pieterpad), koken en het lezen van een goed boek.