Home » Over ons » Over Lisette

Bio

Ik ben in 1969  geboren als Lisette Westland in Friesland. Getogen in Twente (Hellendoorn en Almelo) en opgegroeid en -bloeid in Utrecht, waar ik aan het conservatorium  piano gestudeerd heb. Daar studeerde ik af, trouwde met Maurits van de Loo  (www.vandeloomediation.nl )en we vertrokken naar Almelo. Via Steenwijk kwamen we uiteindelijk in Rhenen terecht.  Inmiddels telt ons gezin vier kinderen en een hond :-).

Ik deed al jong mee aan pianoconcoursen, heb diverse prijzen gewonnen. Veel werkte ik samen met solisten, en ik speelde veel solo. Al die tijd gaf ik pianoles. Echter sinds 2000 nam de lespraktijk grote en serieuze vormen aan en zocht ik allerlei samenwerkingsverbanden. Ook startte ik diverse projecten en ontwikkelde voorstellingen en cursussen, altijd in samenwerking met anderen. (andere lespraktijken, en muziekscholen). Ik toerde met een kinderprogramma door Nederland, samen met presentatrice Dieuwertje blok. 

 De cursus kleuterpiano is inmiddels ondergebracht bij muziekschool De Muzen in Veenendaal, waaraan ik ook verbonden ben als pianodocent. 

Ik organiseer regelmatig grote culturele activiteiten, o.a. samen met een team van vrijwilligers (o.a. volwassen leerlingen),  waaraan andere partijen (collega-lespraktijken, harmonie vereniging, cultuurplatform, concertorganisatie) ook deelnemen. 

Ik ontdekte dat ik ook kon zingen, dat bouwde ik uit en het resulteerde in een nieuwe tak van arbeid: koordirigent. Zie verder.

Lier en Loo

Met Cunéra van Lier (saxofoon) vorm ik een duo dat te boeken is voor muzikale ondersteuning en intermezzi bij uitvaarten, maar ook voor het opluisteren van een huwelijksceremonie. Een feestelijke opening of jubileum van een bedrijf? Kan ook. Meer info: Www.saxpiano.nl

Koordirigent

Inmiddels werk ik met heel veel plezier ook als koordirigent. Ik heb in 2019 de befaamde Kurt Thomas cursus (koordirectie- B) aan de HKU gevolgd, deed in het seizoen 2019/2020 een aantal modules van de MDO (Meerjarige Dirigenten Opleiding) en in 2021 rondde ik de post HBO applicatie-opleiding 'koordirectie voor vakmusici' aan het conservatorium te Utrecht af met een diploma.  In 2021 deed ik opnieuw de Kurt Thomas Cursus koordirectie, maar dan atelier 1, voor beroepsmusici. Daarnaast zing ik graag en heb ik zangles. In Rhenen ben ik sinds september 2019 de cantor/dirigent van de Ontmoetingskerk. En sinds oktober 2020 dirigeer ik het 'Klein Koor Rhenen': een projectkoor bestaande uit gevorderde amateurzangers.  Met ingang van september 2021 start ik als dirigent van Veenendaals gemengd koor "Moorsound".  En vanaf augustus 2021 ben ik dirigent jeugdkoren voor de muziekschool in Bunnik. 

Zie hier mijn profiel op LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/lisettevandeloo

En mijn hobby's? Motorrijden,  lange afstand wandelen (ik ben bezig met het Pieterpad), tuinieren en het lezen van een goed boek.