Bio

Ik ben in 1969  geboren als Lisette Westland in Friesland. Getogen in Twente (Hellendoorn en Almelo) en opgegroeid en -bloeid in Utrecht, waar ik aan het conservatorium  piano gestudeerd heb. Daar studeerde ik af, trouwde met Maurits van de Loo  (www.vandeloomediation.nl )en we vertrokken naar Almelo. Via Steenwijk kwamen we uiteindelijk in Rhenen terecht.  Wij hebben vier kinderen en een hond :-).

Ik deed al jong mee aan pianoconcoursen, heb diverse prijzen gewonnen. Veel werkte ik samen met solisten, en ik speelde veel solo. Al die tijd gaf ik pianoles. Echter sinds 2000 nam de lespraktijk grote en serieuze vormen aan en zocht ik allerlei samenwerkingsverbanden. Ook startte ik diverse projecten en ontwikkelde voorstellingen en cursussen, altijd in samenwerking met anderen. (andere lespraktijken, en muziekscholen). Ik toerde met een kinderprogramma door Nederland, samen met presentatrice Dieuwertje blok. 

 De cursus kleuterpiano is inmiddels ondergebracht bij muziekschool De Muzen in Veenendaal, waaraan ik ook verbonden ben als pianodocent en coördinator projecten.

Ik organiseer regelmatig grote culturele activiteiten, o.a. samen met een team van vrijwilligers (o.a. volwassen leerlingen),  waaraan andere partijen (collega-lespraktijken, harmonie vereniging, cultuurplatform, concertorganisatie) ook deelnemen. 

Ik ontdekte dat ik ook kon zingen, dat bouwde ik uit en het resulteerde in een nieuwe tak van arbeid: koordirigent. Zie verder.

Lier en Loo

Met Cunéra van Lier (saxofoon) vorm ik een duo dat te boeken is voor muzikale ondersteuning en intermezzi bij uitvaarten, maar ook voor het opluisteren van een huwelijksceremonie. Een feestelijke opening of jubileum van een bedrijf? Kan ook. Meer info: Www.saxpiano.nl

Koordirigent

Inmiddels werk ik met heel veel plezier ook als koordirigent. Ik deed de befaamde Kurt Thomas cursus (koordirectie- B) aan de HKU, volgde  een aantal modules van de MDO (Meerjarige Dirigenten Opleiding) en ik rondde de post HBO applicatie-opleiding 'koordirectie voor vakmusici' aan het conservatorium te Utrecht af met een diploma. Ik leer nog steeds bij door het volgen van allerlei directiecursussen.  In 2021 en 2022 deed ik opnieuw de Kurt Thomas Cursus koordirectie, maar dan atelier 1 en 2, voor beroepsmusici. In Rhenen was ik van 2019 tot aan 2023 de cantor/dirigent van de Ontmoetingskerk. In 2019 richtte ik het 'Klein Koor Rhenen' op: een projectkoor bestaande uit gevorderde en ervaren amateurzangers. Sinds mei 2022 leid ik het mannenkoor de Schaffelaar te Barneveld: www.schaffelaarkoor.nl en het Pluskoor Gelderse Vallei: www.pluskoorgeldersevallei.nl

Zie hier mijn profiel op LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/lisettevandeloo

En mijn hobby's? Motorrijden,  lange afstand wandelen (ik heb net het Pieterpad uitgelopen), tuinieren en het lezen van een goed boek.