Christoffel Zuiddam start met lesgeven in de praktijk vanaf 1 januari 2024.

Lessen bij Christoffel zijn op de maandag.

Inschrijven voor pianoles kan hier: www.pianolesrhenen.nl/inschrijven  De tarieven vind je ook hier op deze website, als ook de lesvoorwaarden.

Hallo! Ik ben Christoffel, geboren in 1999 in Harderwijk, opgegroeid in Tasmanië, Australië, en nu studerend en werkend in Utrecht.

Toen ik 4 jaar was, gaf mijn moeder mij voor het eerst pianoles. Heel snel ging ik al naar een 'echte' docent en moest ik examens doen en was de lol er vanaf;-)
Maar ik heb toch volgehouden en toen ik ongeveer 13 was begon ik muziekstukken zelf uit te kiezen. Toen ik bijna 16 was, ging ik voor het eerst zelf naar klassieke stukken zitten luisteren, en besloot ik om over te stappen naar het spelen van klassieke muziek. Ik wilde studeren aan een conservatorium.

Dat is allemaal gelukt, en ik heb in 2021 mijn bachelor afgerond ‘met honours’ in Tasmanië, en in januari 2022 ben ik naar Nederland verhuisd. Hier ben ik bij de HKU druk bezig met een master, o.l.v. Henry Kelder.

In Tasmanië gaf ik al les en heb ik een koor begeleid, en solo/kamermuziek concerten gespeeld. Ik geef nu les als invaldocent bij De Utrechtse Muziek School en als docent bij Muziek Voor Ieder Kind.
Muziek heeft verschillende basisprincipe die, als je je erin verdiept op vrijwel alle terreinen betrekking hebben. Dus of je nu klassiek of pop of wat dan ook speelt, ik probeer die principes te gebruiken en als uitgangspunten te nemen om je spel te verbeteren. Mijn hart ligt meer bij de klassieke muziek, maar ik heb ook veel modern en blues/improvisatie gedaan. Ik heb een vrij uitgebreid gevoel voor muziek. Zelf heb ik heel hard moeten werken om te komen waar ik ben, dus ik heb ook heel uitgebreid moeten nadenken over hoe je van de ene stap naar de andere kunt komen als student. Die ervaring neem ik mee vanuit een besef dat iedere leerling anders leert. Zo is de pianoles voor iedereen anders.

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten in de lespraktijk in Rhenen!