Petros Papoulias geeft les sinds september 2023 in de lespraktijk. Lessen bij Petros zijn op de woensdag. Inschrijven voor pianoles bij Petros kan hier: www.pianolesrhenen.nl/inschrijven  De tarieven vind je ook hier op deze website, als ook de lesvoorwaarden.

 

Dag! Ik ben Petros, de nieuwe docent in dit geweldige team :)
Laat ik mezelf even voorstellen, ik begon met pianolessen in 1997, nu ben ik 32, en nog steeds ben ik niet gestopt met leren.
Op een muziekschool in Athene kreeg ik mijn eerste pianoles toen ik 7 was. Daarna ging ik op mijn 18e naar de Kapodistrian Universiteit van Athene, waar ik in musicologie, muziekpedagogiek en muziekproductie afstudeerde. Toen ik 26 was, kwam ik naar Utrecht om klassiek piano te studeren aan het conservatorium bij Henry Kelder en Jazzpiano bij Gé Bijvoet. Mijn eindexamen was in 2019.
Tijdens mijn tijd in Griekenland heb ik ook 8 jaar in 2 rockbands gespeeld, en geloof me, daar valt veel te leren! Klassieke muziek was, is en zal altijd mijn grootste passie zijn, maar ik houd van alle soorten muziek, ook in de pianolessen.
Enkele dingen over wat en hoe ik lesgeef:
Het soort les verschilt altijd per persoon.Voor kinderen gebruik ik 3 verschillende pianomethodes, omdat elke leerling anders leert.  Bovendien wijk ik heel vaak af van het boek en vraag ik leerlingen om stukken te kiezen die ze leuk vinden (ik maak graag de bewerkingen), zodat hun pianoles veelzijdiger is.Voor volwassenen is de situatie iets anders. Mijn persoonlijke voorkeur is het combineren van pianoles en muziektheorie. Ik heb alle nuttige informatie die iemand nodig heeft uit een standaard cursus muziektheorie gehaald, die zal worden gebruikt voor pianospel, componeren en improviseren. Maar ook bij volwassen beginners start ik gewoon bij de basis van het pianospel.Verder geef ik naast klassieke muziek graag les in moderne popmuziek, songwriting en jazz. Ik vind dat improvisatie erg nuttig is voor een muzikant, en geloof me, dit kan je leren! Mijn methode is veel breder dan alleen de techniek: ik geef piano- én muziekles!
Als jullie meer willen weten, bezoek dan gerust mijn website:
petrospapoulias.com 

Ik geef met veel plezier les aan leerlingen die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van de mooie wereld vol (piano)muziek.

Heel graag tot ziens in Rhenen!